Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kagylós rizottó

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, és a húsát apróra kockázzuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, a paradicsomot kettévágjuk, kikaparjuk a magjait is, és a húsát kockákra vágjuk. Megmossuk, és lecsepegtetjük a rizst.

Elkészítés: A csirkelevet felforraljuk a sáfrányos szeklicével és a kagylóval. Az olajat felhevítjük, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a rizst. Amikor felmelegedett sózzuk, borsozzuk, rátesszük a paprikát, és rászűrjük a levet a kagylóról. Forraljuk fel, és letakarva, nagyon kíméletesen 4-5 percig főzzük. Belekeverjük a paradicsomot, a kaprot, a kagylókat. Ha nagyon keménynek tűnik a rizs, és már teljesen beitta a levét, akkor öntsünk alá még kevés vizet. Ismét takarjuk le, és 2-3 percen át főzzük össze, majd tegyük félre. A rizst 10-15 percen át lefedve pihentetjük, utána tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 934 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss