Megforrósított vajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felszeletelt sárgarépát és a kockára vágott zellert. Meghintjük liszttel, 1 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel és a kagylókonzerv levével. Néhány kagylót a tálaláshoz félreteszünk, a többit a levesbe tesszük. Sóval, sáfrányos szeklicével fűszerezzük, és fedő alatt megfőzzük. Összeturmixoljuk. Felöntjük a borral, a tojássárgájával elkevert tejszínnel és összemelegítjük, de már nem forraljuk. Csészékbe tesszük a félretett kagylókat és rámerjük a forró levest.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre