Elkészítés: A kagylót tegyük szűrőbe, és hagyjuk hogy az olaj teljesen lecsepegjen.
A mascarponét tegyük bele egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverés közben adjunk hozzá annyi tejfölt és citromlevet, hogy jó krémes legyen.
A citromot vékonyan karikázzuk fel, majd vágjuk kisebb cikkekre.
A kekszhez a kétféle lisztet, a szezámmagot és a sót keverjük össze, adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Morzsoljuk össze, majd apránként adjuk hozzá a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze (apránként adjuk hozzá a tejfölt, nehogy túl lágy legyen a tészta).
Enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, és vágjuk fel ízlés szerinti méretűre (én 3x3 cm-es kockákra vágtam fel), majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsire.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálaláskor a mascarponekrémet kanalazzuk a kekszre, helyezzünk rá egy füstölt kékkagylót és egy cikk citromot, így kínáljuk.