Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kadarka, kékfrankos, rosé - tökéletes borok a húsvéti menühöz

default user icon
MME
A húsvét a családi összejövetelek, nagy beszélgetések, finom ételek és jó borok ünnepe is. Idén a koronavírusos-járvány miatt elmarad a vendégvárás, de ez nem jelenti még azt, hogy otthon nem készíthetünk finom ételeket, desszerteket és nem fogyaszthatunk ezekhez illő borokat.

A koronavírusos-járványt a borászatok is megérzik. Bezártak a vendéglátóhelyek, borbárok, szünetelnek a borkóstolók, bortúrák. Finom borokhoz azonban így is hozzájuthatunk. Az egri Tóth Ferenc Pincészet például több különleges csomagot is összeállított a borkedvelőknek tavaszra, húsvétra. A borokat online lehet megrendelni, ingyenes kiszállítás mellett.

A pincészet húsvéti csomagja hat különleges bort tartalmaz. Egy palack 2019-es Leánykát, amelyben hazai és trópusi gyümölcsök sora villan fel a maga diszkrét módján. Ez a bor tökéletes választás tésztához, halakhoz és szárnyasokhoz. Például ha valaki a szárnyast kedveli és pulykasonkát vesz húsvétra, akkor elkészítheti az alábbi tésztát is a bor mellé.

Egy tavalyi évjáratú Egri Csillagot, amelyben a jó érettségre és a fahordós érlelésre utaló törökmézes aromák váltják egymást kis vaníliáscukros finomsággal. A Csillag szintén jól passzol halételekhez, szárnyasokhoz, gyümölcsös sültekhez, salátákhoz. 

A család rozé kedvelői egy málnás-pillecukor illatú, ízben cseresznyés, málnás, hosszú, gyümölcsös utóízű 2019-es Kékfrankos Rozét és egy meggyes pitére emlékeztető zamatokkal rendelkező 2019-es Kadarka Sillert kóstolhatnak meg. Utóbbi egy igazi húsvéti bor, hiszen remek ízpárosítás a házi sonkához, de kitünően passzol paprikás és lecsós ételekhez, valamint füstölt lazachoz, lazac tatárhoz.

Itt még több sonkás receptet találsz húsvétra! >>>

A vörösborosok pedig két igazi különlegességet találnak a húsvéti csomagban. Egy Kékfrankos 2017-et, amely egy tartalmas közepesen testes bor, szép gyümölcsösséggel. Remek választás
marha szelet, halpaprikás, ponty, malachús mellé. Míg a másik egy Kadarka 2017-es, amely látszólag könnyű hatású, de mégis van benne egy erőteljes, férfias törkölyös jelleg, már-már mazsolába hajlóan, azonban annak édessége nélkül. Ez a bor nagyon jól kihozza a könnyebb paprikás ételek ízét.

FELFALTUK EGERT! EZEKHEZ AZ ÜNNEPI ÉTELEKHEZ A LEGJOBB A BIKAVÉR >>>

BIKAVÉR: AZ EGRI BORVIDÉK MÚLTJA ÉS JÖVŐJE >>>

EGRI CSILLAG: MÉLTÓ PÁRJA A BIKAVÉRNEK >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss