Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsazúza pörkölt II.

> 90 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A kacsazúzát tisztítás után daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk.

Felhevített zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a lecsóalapot és a pirospaprikát, néhány percig együtt pároljuk.

A zúzát hozzákeverjük, a fenti fűszerekkel ízesítjük, valamint kevés víz hozzáadásával elkezdjük párolni (a zúza is sok vizet enged). Főzés közben – ha szükséges - a vizet mindig apránként pótolva puhára pároljuk, a szükséges fűszereket közben is pótoljuk.

Végül zsírjára sütjük, és ízlés szerinti körettel tálaljuk. Nálunk ez esetben kukoricás párolt rizs és savanyúság volt a körete.

Megjegyzés

Véleményem szerint az összes baromfiféle zúzája közül legfinomabb a kacsazúza. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss