Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsazsíros-lila hagymás pogácsa

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 kávéskanál só
  • 3 db lila hagyma
  • Tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A felkockázott lila hagymát 1 ek. kacsazsíron kicsit megdinszteljük.
  2. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett munkafelületen 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük a hagymás zsírral, és hajtogatjuk.
  3. A tészta egyik szélét feléig behajtjuk, rá a tészta másik felét, és rá a szemközti oldalait.
  4. Lisztezett tálba tesszük, majd hűtőbe egy órát pihentetjük.
  5. Ezután még egyszer megismételjük a lekenést és a hajtogatást.
  6. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük, és készre sütjük.

Duplasajtos pogácsa

ZAJÁCZ NAGYI NAGYON SAJTOS POGÁCSÁJA

Megjegyzés

Benne van minden ami Magyaros. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss