Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szörnyű tragédia: kacsatojás végzett a nyugdíjas férfival

default user icon
MME
A napokban kiderül, ki hibázott 3 éve, amikor egy brit férfin napokig nem segítettek, holott olyan súlyos szalmonella-fertőzést kapott négy kacsatojástól, amilyet még az orvosa sem látott soha. A nyugdíjas belehalt a fertőzésbe.

Borzalmas esetben születhet ítélet a napokban: arra keresik a választ, kit terhel a felelősség egy brit férfi halálának ügyében, aki négy kacsatojástól kapott súlyos szalmonellamérgezést, kórházba viszont csak akkor került, amikor már túl késő volt - írja a Borsonline.hu.

 A 65 éves Niptoon Tavakoli egy családi kirándulás alkalmával hat kacsatojást vásárolt 2019-ben. Másnap megevett kettőt, két nappal később pedig sütött magának még kettőt. Felesége, Cheryl vallomása szerint a nyugdíjas férfi néhány nappal később rosszul lett éjszaka. Hányt és hasmenése volt, és mivel nagyon rossz bőrben volt, kihívta hozzá a mentőket. 

A mentősök kijöttek ugyan, de kórházba nem szállították, mindössze néhány tanáccsal látták el. Másnap a férfi rosszabbul lett, és így ment ez napokig, míg a testén gyanús foltok jelentek meg, az ajkai és a körmei pedig elkékültek. A felesége attól tartott, vérmérgezése van, így ismét mentőt hívott hozzá.

– Úgy bántak vele, mint egy zsémbes vénemberrel. De én nagyon aggódtam, hogy ez valami komolyabb. Nagy fájdalmai voltak – nyilatkozta Chery Tavakoli, aki elmesélte, hogy a sürgősségi osztályon ismét hosszan várakozniuk kellett, de ekkorra a férje ajkai és körmei teljesen megfeketedtek.

Végül kiderült, hogy a férfi a négy kacsatojástól súlyos szalmonellamérgezést kapott. Az őt ellátó orvos azt mondta: soha életében nem látott még ilyen súlyos szalmonellás esetet. A kezelése végül sikertelen volt, a 65 éves férfi két hónappal azután, hogy megbetegedett, a kórházban elhunyt.

Az eset körülményeit feltáró meghallgatáson a feleség elmesélte: azért nem gyanakodtak a kacsatojásokra, mert Niptoon alaposan átsütötte azokat, ugyanis nem szerette folyósan. 

Az ügyben a napokban születik majd ítélet, várhatóan kiderül, kinek a hibájából következett be a tragédia.

Még több hír:

Ezek is érdekelhetnek

Friss