hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsasült párolt savanyú káposztával

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kacsát az aprólékai nélkül feldarabolunk, és besózzuk. Lábasba helyezzük, leöntjük 1 pohár vízzel, azután fedő alatt addig pároljuk - közben kevés vizet adogatva alá -, amíg megpuhul.

Ekkor levesszük a fedőt, és saját zsírjában a húsdarabok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a zsírból kiszedve félretesszük.

A zsírból 2 evőkanálnyit kiveszünk, és ebben sárgára pirítunk 2 fej apróra vágott hagymát, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, és tovább pirítjuk. Beletesszük a 80 dkg - levétől kinyomkodott - savanyú káposztát, a köménymagot, szükség szerint kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, 2 dl tejföld keverünk bele.

A kacsahúst a tányéron felszeleteljük, körítjük a káposztával, pár szem sült vagy főtt burgonyát is adhatunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss