Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsasült fahéjas almával

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, bedörzsöljük szárnyas fűszerkeverékkel, és egy jénaiba tesszük.

2.) Az almákat, a narancsot és a megtisztított hagymát gerezdekre vágjuk és a húsra pakoljuk, majd az egészet megszórjuk fahéjjal.

3.) Lezárjuk a jénait (vagy ezüstpapírral lefedjük), majd 190 fokon 2,5-3 órán át sütjük. Az első és második óra után alaposan összekeverjük a hozzávalókat, hogy a húsok mindenhol süljenek, és a közben keletkezett pecsenyelé mindenhova elérjen. Az utolsó 10 percben 200 fokon grillezzük a kinyitott tálat, hogy a kacsacombok ne csak puhák, de ropogósak és pirosak is legyenek.

4.) Ha kész, a kacsazsírt egy csuporba öntjük, remek lesz majd pirítósra, rántottához, sütéshez-főzéshez. Köretet nem készítettem, mert a sült almákkal tökéletes a hús.

Ezek is érdekelhetnek

Friss