Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsanyakleves

120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.

A zöldségeket megtisztítjuk.

A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sót, borsot, a hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/, ételízesítőt és kis lángon legalább 1 órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük.

A levest hagyjuk fél órát pihenni, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss