hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamelltekercs salátaágyon

MME MME
2.5/5
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 35 dkg füstölt kacsamell
  • 35 dkg friss mángold vagy spenót
  • 2 érett mangó
  • A salátához:
  • 15 dkg salátalevél (fejes vagy galambbegy)
  • 2 evőkanál gyümölcsecet
  • 3/4 dl olívaolaj
  • só, bors
  • 12 szem tisztított dió a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A kacsamellet két óra hosszat fagyasszuk szeletelés előtt. Vágjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Helyezzük folpack fóliára a szeleteket egymás mellé átfedésekkel. (Mint amikor tetőt fednek). Forraljunk egy lábosban vizet. Vágjuk le a mángold vagy a spenót kemény szárát. A forró vízben blansírozzuk pár másodpercig a leveleket, majd hűtsük ki gyorsan jégkockás vízben, és szárítsuk meg. Hámozzuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel a mangót. Helyezzük egy rétegben mangószeleteket a hússzeletekre. Erre fektessük a mángold- (spenót-) leveleket. Tekerjük fel a három réteget. A fóliát nem szabad vele együtt tekerni. A göngyöleget rögzítsük a fóliával. Még szorosabb lesz a tekercs, ha alufóliába is betekerjük, melyet a végeknél megcsavarunk. Fagyasszuk legalább 5-6 óra hosszat. Vegyük ki a hűtőből, és annyira engedjük megmelegedni, hogy szépen tudjuk szeletelni. Egy szelet kb. 1/2 centis legyen. Mossuk meg a salátaleveleket. Keverjük össze az ecetet, az olajat, a sót és a borsot. Forgassuk bele a salátaleveleket. Helyezzük a kacsaszeleteket a salátaágyra, dekoráljuk a dióval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss