Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamelles falatok körtepürével

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kacsamellfilé bőr nélkül
  • frissen őrölt bors
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1/2 dl olaj
  • A körtepüréhez:
  • 2 db érett körte
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál méz
  • 4 szelet kalács
  • friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, leszárított kacsamellet sóval, borssal, a dijoni mustárral ízesítjük, majd serpenyőben a forróm olajon minden oldalát pirosra sütjük néhány perc alatt. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk rózsaszínre a közepét. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Közben a meghámozott kimagozott körtét kisebb darabokra vágjuk, a mézes vörösborban puhára főzzük és kihűtjük. Ekkor leszűrjük, krémesre turmixoljuk.

A kalácsszeletek széleit levágjuk, és 4-4 egyforma, kicsi kockára daraboljuk. A sült kacsamellet éles késsel vékonyan felszeleteljük. Tálaláskor a hideg körtekrémből 1-1 kiskanállal a kalácsszeletekre teszünk, ráfektetünk 1-1 szelet kacsamellet, és friss petrezselyemmel díszítjük. Hidegen kínáljuk.

Megjegyzés

A kalácsszeleteket ízlés szerint meg is piríthatjuk, és úgy tesszük rá a feltéteket.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balog Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss