Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamell narancsos gnocchival és aszalt szilvával

90 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamell bőrét beirdaljuk, majd egy középmeleg serpenyőbe tesszük, a bőrével lefele, és addig, sütjük, amíg kisül a zsír a bőréből, majd átfordítjuk, és 1-2 percig a húst is megpirítjuk. KIvesszük a serpenyőből sózzuk, borsozzuk, majd egy vákumzacskóba tesszük, és 1 óra 15 percig 60-63 fokos vízfürdőben szuvidáljuk
  2. Az aszalt szilvát a borral, a fűszerekkel és egy kis vízzel felfőzzük, ha megpuhult, egy botmixerrel lepürésítjük.
  3. A gnocchit kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd egy serpenyőben vajat olvasztunk, az olívaolajjal együtt, rádobjuk a fokhagymát és addig pirítjuk, amíg kicsit megbarnul, felöntjük a frissen facsart narancslével. Sózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a gnocchit és a leturmixolt szilvából belekeverünk egy kicsit. Az egészet összekeverjük, és addig forgatjuk, amíg a szósz bekrémesedik (ha sűrű lenne, egy pici víz segít rajta), majd beleszórjuk a reszelt narancshéjat.
  4. Felforrósítunk egy serpenyőt, és, ha kész a kacsamell, kivesszük a zacskóból, és a bőrével kezdve körbesütjük. A gnocchival és az aszalt szilvás szósszal tálaljuk.

    Ajánljuk még:
 


Ezek is érdekelhetnek

Friss