hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamell káposztás kölessel

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kacsamelleket enyhén lefagyasztjuk, majd vékonyra felszeleteljük.
  2. A szeleteket egy üvegtálba tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és ráöntünk annyi almalevet, hogy ellepje. Minimum 30 percet állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.
  3. Serpenyőben, kevés olajon néhány perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
  4. A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
  5. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a lereszelt almát, pár csepp citromlevet csepegtetünk rá, és összeforgatjuk a főtt kölesssel. A kacsamell mellé tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a kacsamell káposztás kölessel

Megjegyzés

A káposztás köles köretet gluténérzékenyek is bátran elkészíthetik. Nemcsak nagyon finom, de tökéletesen illik a sült kacsamellhez. - Glutén- és laktózmentes

Ezek is érdekelhetnek

Friss