Előkészítés: A kacsamellet megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval, borssal. Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magját kidobjuk. A tárkonyt leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat, beletesszük a kacsamellet, és lassú tűzön kb. 10-10 percig sütjük mindkét oldalát. Kivesszük a serpenyőből, és tányéron félre tesszük. A serpenyőből a visszamaradt zsiradékot kiöntjük, de nem mossuk ki, hanem beletesszük a fél őszibarackokat, leöntjük a brandyvel, flambírozzuk, azaz meggyújtjuk, és a barackokat átforrósítjuk. A barackok mellé visszatesszük a kacsamelleket, megszórjuk a tárkonnyal, és kb. 5 percig együtt pároljuk. A húst felszeleteljük, és az őszibarackkal együtt tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre