Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db hízott kacsamellfilé
  • magos mustár
  • 1 db fehér hagyma
  • kakukkfű
  • majoránna
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • pici vörösbor
  • A chutney-hoz:
  • 50 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • 30 dkg ribizli (fagyasztott)
  • 1 dl vörösbor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál balzsamecet
  • 8 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 kiskanál wok fűszerkeverék
  • csípős chiliszósz ízlés szerint
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 db fehér hagyma
  • A burgonyakroketthez:
  • 1 kg főtt áttört burgonya
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • őrölt szerecsendió
  • A panírhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé fordítva elősütöm. Ilyenkor sok zsír kisül belőle, majd megfordítom, és a húsba is bezárom hő hatására az ízeket.

Ezután tálra szedem, először magos mustárral megkenem, majd befűszerezem minden oldalukat.

A sütőt 180 C fokra előmelegítem. Előveszek egy nagyobb sütőzacskót, ennek az aljára darabolom a fehér hagymát, majd ráhelyezem az elősütött, fűszerezett kacsamelleket. Egész kevés vörösbort még melléöntök, szorosan lezárom, majd a zacskó tetejét több helyen megszurkálom, hogy a gőzök tudjanak távozni belőle.

Betolom a sütőbe, és 80 perc múlva elkészül.

A kroketthez a főtt, áttört burgonyát összekeverem a tojással, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy állagra sodorható tésztát kapjak, Adagonként kisodrom, feldarabolom, majd tojásfehérjében és zsemlemorzsában megforgatom. Olajban kisütöm.

A chutney-hoz a vajban a fűszereket és hagymát megpirítom, majd hozzáadom a gyümölcsöket, a vörösbort, a balzsamecetet, a csípős chiliszószt, a cukrot, és állandóan, óvatosan kevergetve 10-15 percet lassan forralom. Ezzel elkészült.

A kacsamellet a krokettel és a gyümölcsösz szósszal tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss