Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamájszeletek sült almával

45 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, megmosott és leszáritott májat egyforma szeletekre vágjuk. Kés lapjával kissé megformázzuk, lapítjuk.

A vajat serpenyőben felhevítjük, majd a májszeleteket pirosra sütjük, fordításkor ügyelve arra, hogy a máj egyben maradjon. A megsült májat kivesszük és melegen tartjuk.

Ezen a zsiradékon sütjük meg a kicsutkázott és gerezdekre vágott almákat.

A sült almákat kivesszük, majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.

Meleg tálra helyezzük a pirosra sütött májszeleteket, díszítjük a sült almával, meglocsoljuk kevés mártással, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Ízléses mellé a szalmaburgonya, de kínálhatjuk rizibizivel vagy burgonyapürével. A megmaradó mártást csészében tálaljuk fel.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss