Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamájpástétommal töltött karalábé fehérboros szószban

75 perc
mester
megfizethető
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A karalábé alját levágom, megpucolom, a használható leveleket félreteszem A krumplikat is meghámozom. A hagymákat aprítom.

A karalábékat és a krumplikat felteszem főni annyi vízben, hogy félig ellepje, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor már félig puha, hozzáöntöm a tejet. A rizst félig megfőzöm.

Egy serpenyőben vajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a hagymát, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a rizst , a pástétomot, ráütök 1 tojást, teszek bele aprított petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.

A karalábék belsejét kivájom, majd megtöltöm. A maradék masszából 4 db golyót formázok, berakom a serpenyőbe. A karalábégolyócskákat és a felszeletelt krumplit melléteszem, a főzőlét és a bort ráöntöm. A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc elteltével tejföllel behabarom. Hozzáteszem a karalábé leveleket, visszarakom a sütőbe, s még 10 percig grillezem.

Tálaláskor a tányérra kerül egy karalábé, két gombóc, karalábégolyócskák és krumpli. Meglocsolom szafttal és megszórom petrezselyemmel.

Megjegyzés

Hogy ne mindig a megszokott darált hús legyen a töltelék. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss