Elkészítés: A kacsamájat este beáztatom tejbe, hűtőben hagyom, hadd aludjon édes álmot, utoljára, nyers halmazállapotában.
Teflon serpenyőben felhevítem a libazsírt, beledobom az apróra vágott hagymát, gyengén sózom, üvegesre pirítom. Mehetnek rá a kacsamájdarabok és a zúzott fokhagyma is, sózom, fűszerezem törött borssal és majoránnával, puhára sütöm. Lehúzom a tűzről, hagyom kihűlni.
Előveszem a robotgépet, annak is aprítós funkcióját alkalmazom, de merülő turmix is jó. Beledobom a májat, hozzáadom a tejszínt és a konyakot, pürésre pépesítem. Természetesen kóstolom, ha kell, még fűszerezem, ha állaga túl sűrű, adok még hozzá libazsírt, jól összedolgozom a géppel.
Egy őzgerincformát kibélelek fóliával, belekanalazom a májpástétomot, szépen eloszlatom benne, tömörítem, néhány órára berakom a hűtőbe, tálalásig ott pihen.
Kínálás előtt tálra helyezem, szeletelt keménytojással, zöldfélékkel és karikázott lilahagymával díszítem. Pirítóst vagy friss kenyeret adok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre