Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsaleves csomboros húsgombóccal

> 90 perc
egyszerű
költséges
5 adag
Hozzávalók
  • Leveshez :
  • 1,5 kg kacsaaprólék (szárnytő, farhát, nyak, mellcsont)
  • 1 db karalábé
  • 1 db zellergumó
  • 4 szál répa
  • 3 db gyökér
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1/4 db kelkáposzta
  • 1 db burgonya
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 db tv paprika (kisebb)
  • 1 db paradicsom (kisebb)
  • egész bors
  • ételízesítő (vagy leveskocka)
  • víz
  • Húsgombóchoz :
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma (kisebb)
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál csombor (szárított)
  • 1 db tojás
  • fehér bors
  • petrezselyemzöld
  • csigatészta

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. A répát, a gyökeret kisebb hasábokra, a zellert és a karalábét négybe vágjuk majd a leveshez adjuk a többi zöldséggel együtt. Fűszerezzük és fedő alatt, kis lángon kb 2-2,5 óra alatt megfőzzük.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított petrezselymet. Fűszerezzük és alaposan összekeverjük, majd a masszából apró golyókat formázunk. A leves főzési idejének vége előtt, kb. 20 perccel adjuk hozzá a gombócokat. Főzzük készre.
  3. A levest kifőtt csigatésztával és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Ajánlom mindazoknak akik húsleves imádók. Ünnepekre de akár hétköznapokra kiváló és laktató leves. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss