Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsacomb gyümölcsmártással

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat felhevített zsiradékon piros-ropogósra sütjük, először a bőrös, majd a húsos felén. Kevés vizet és a bodzaszörpöt aláöntve alacsony hőfokon pároljuk. Az aszalt szilva felét hozzáadjuk, sózzuk, puhulásig lassú tűzön pároljuk.

Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a szilva másik felét, a cseresznyét és a meggyet, ízesítjük az őrölt fahéjjal, valamint szükség esetén mézzel édesítjük.

A húsokat kivesszük, félretesszük. A vajat a gyümölcshöz adjuk, megszórjuk a liszttel, majd tűzhelyen besűrítjük kb. 2-3 perc alatt.

Tálalhatjuk a combokat csak a mártással, de adhatunk mellé rozmaringos vízben főtt újburgonyát és sült rozmarigot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss