Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúróval töltött szűzérme rozmaringos újburgonyával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A páchoz a fokhagymagerezdeket pépesítem, a friss petrezselyemzöldet és a rozmaringot petrezselyemdarálón ledarálom, a 2 evőkanálnyi olívaolajjal, a kakukkfűvel és a pesztóval eldolgozva pácot készítek.

A szűzérmét hosszában, laposabbik oldalán felénél mélyebben bevágom, hogy szépen ki tudjam teríteni. Sózom, borsozom, pár percet állni hagyom, majd alaposan bekenem az elkészített pácolajjal, félórányit pihentetem.

Közben a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítva felteszem főni 1 csirke farháttal, levesnek. A farhát a kutyusom ebédje lesz, ezért nem szerepel a hozzávalókban. :))) Amikor kész, a zöldségeket leszűröm, összeturmixolom, szép zöldségmártássá. A farhátról leszedem a húst, és azt kutymorgónak ebédként tálalom. Valami neki is jár!

A gombát megtisztítom, majd nyersen összeturmixszolom, víztartalma miatt ez nem gond. Az így kapott gombapépet kevés olajon sóval, borssal megpárolom, ha kész a gombamártásom, félreteszem.

Az újkrumplit alaposan átmosom, hajában, sós vízben félpuhára főzöm, majd leszűröm.

Előveszem a szűzpecsenyét, a bevágott részébe beletöltöm a juhtúrót, majd összehajtva szép hengeralakúra formázom.

Tépek alufóliából egy akkora darabot, amibe a szűzérmét kényelmesen be tudom csomagolni, megkenem olívaolajjal. Ráfektetem a három ív réteslapot, arra a baconszeleteket helyezem, majd rákanalazom a gombamártás felét, végül ráteszem a juhtúróval megtöltött, szépre formázott szűzérmét. Szorosan feltekerem az egészet, a fólia végeit alaposan lezárom, hogy a sütéskor keletkező íz és szaft benne maradjon. Az egészet behelyezem egy tepsibe vagy sütőtálba.

A félig főtt újkrumplikat hosszában kettévágom, sózom, borsozom, kenőtollal minden oldalát megkenem a húshoz készített olajos pác maradékával, majd lapos oldalával lefelé egy kivajazott tepsibe rakosgatom őket, szépen egymás mellé, egy szintben. Tetejüket alaposan megszórom friss, aprított rozmaringgal.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, beleteszem a becsomagolt, töltött szűzérmét, és félórányit sütöm. Az idő elteltével a sütő másik szintjére berakom a rozmaringos krumplimmal telt tepsit, és hőlégkeveréssel sütöm tovább, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor kiveszem a húst, eltávolítom róla a fóliát, majd pici olajat aláöntve visszateszem saját sütőedényébe, és a sütőbe visszahelyezve a krumplival együtt addig sütöm, míg mindkettő teteje pirosra, ropogósra sül (3-4 perc).

A becsomagolt szűzérmét centis szeletekre vágom, a zöldség- és gombamártást felmelegítem, majd tálalok. Egy adagba 2-3 szelet húst, néhány szem rozmaringos újburgonyát adok, melléjük kanalazok a kétféle mártásból.

Megjegyzés

Ezt az ételt teljesen saját ötletből akkor készítettem, amikor a századik receptem beküldésére készültem, isteni finomra sikerült! Sajnos időhiány miatt magát a receptet akkor nem tudtam összeállítani, de most rászántam magam, nem a századik, hanem a 111. beküldött receptem lesz.

Elkészítése kicsit macerás, de megéri a fáradtságot, bizton állíthatom! A gombamártással és a tésztás burkolattal kicsit hasonlít a Wellington bélszínre, de teljesen más mind az alapanyagok, mind a készítés módjában.

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek, jó étvágyat kívánva hozzá! Ja, és látogassátok a „Pasik a konyhában” blogunkat, melyet Dzsafi és Nordkapp barátaimmal közösen szerkesztünk! Üdv Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek