Elkészítés: Keverőtálban összekeverjük a húst, a kissé felvert tojást, a sót, a borsot, a reszelt sajtot, a sört, és kézzel jó alaposan kidolgozzuk, majd annyi morzsát adunk hozzá, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk. Legalább 30 percig pihentetjük.
A masszából 10 db tenyérnyi nagyságú fasírtot készíthetünk, mindegyik közepébe juhtúrógombocókat téve. Pogácsákra formázva, kissé lelapítva paprikás lisztben megforgatjuk.
Füstölésig felhevített serpenyőbe kevés olajat téve a fasírtok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Fogyaszhatjuk hidegen, melegen, salátával, sült vagy petrezselymes burgonyával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre