Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúróval töltött fasírt

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Keverőtálban összekeverjük a húst, a kissé felvert tojást, a sót, a borsot, a reszelt sajtot, a sört, és kézzel jó alaposan kidolgozzuk, majd annyi morzsát adunk hozzá, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk. Legalább 30 percig pihentetjük.

A masszából 10 db tenyérnyi nagyságú fasírtot készíthetünk, mindegyik közepébe juhtúrógombocókat téve. Pogácsákra formázva, kissé lelapítva paprikás lisztben megforgatjuk.

Füstölésig felhevített serpenyőbe kevés olajat téve a fasírtok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Fogyaszhatjuk hidegen, melegen, salátával, sült vagy petrezselymes burgonyával.

Megjegyzés

A juhtúró sós, ezért ügyeljünk a húsmassza sózására. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss