Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós töltött csirkecomb

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zsemléket langyos tejbe áztatom, jól kicsavarom.

A combok bőrét fellazítom, a bőre alatt a húst körül sózom, borsozom, egy-egy gerezd fokhagymát dugok a forgójától az alsó comb részébe sós ujjammal, fűszerezem szerecsendióval, majoránnával. A bőrt visszahajtom, pihentetem a húst, ameddig a töltelék elkészül.

A szalonnát kisütöm, a pörcöt a zsemléhez adom, és a többi hozzávalóval, a túróval, a tojással, a kaporral, ha nagyon híg, kevés zabpehellyel, őrölt borssal a masszát összekeverem, ha szükséges, kicsit sózom, és a combokat megtöltöm.

A szalonna zsírjával kikenek egy sütőedényt, a combokat belehelyezem, a maradék zsírt nagyon felhevítem, és meglocsolom vele a húst. A vöröshagymadarabokat a hús közé teszem, aláöntöm a bort, és 200 fokos előremelegített sütőbe tolom.

Kb. 1,5 óra alatt végig fedetlenül, saját gőzében sütöm, szaftjával többször meglocsolom. A sütés végén 10-15 percig pihentetem, és ízlés szerinti körettel tálalom.

Megjegyzés

Nagy combok voltak, normál méretűnél kevesebb töltelék elég.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss