Elkészítés: A zsemléket langyos tejbe áztatom, jól kicsavarom.
A combok bőrét fellazítom, a bőre alatt a húst körül sózom, borsozom, egy-egy gerezd fokhagymát dugok a forgójától az alsó comb részébe sós ujjammal, fűszerezem szerecsendióval, majoránnával. A bőrt visszahajtom, pihentetem a húst, ameddig a töltelék elkészül.
A szalonnát kisütöm, a pörcöt a zsemléhez adom, és a többi hozzávalóval, a túróval, a tojással, a kaporral, ha nagyon híg, kevés zabpehellyel, őrölt borssal a masszát összekeverem, ha szükséges, kicsit sózom, és a combokat megtöltöm.
A szalonna zsírjával kikenek egy sütőedényt, a combokat belehelyezem, a maradék zsírt nagyon felhevítem, és meglocsolom vele a húst. A vöröshagymadarabokat a hús közé teszem, aláöntöm a bort, és 200 fokos előremelegített sütőbe tolom.
Kb. 1,5 óra alatt végig fedetlenül, saját gőzében sütöm, szaftjával többször meglocsolom. A sütés végén 10-15 percig pihentetem, és ízlés szerinti körettel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre