Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós-tökmagos aprópogácsa

> 90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. 
  3. Egy tálban tesszük a lisztet a juhtúróval és a vajjal. Közepébe mélyedést alakítunk ki és beleönjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojássárgáját és a sót. összedolgozzuk az alapanyagokat és végül hozzáadjuk a pirított tökmagot.
  4. Az egészet alaposan összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, meghintjük liszttel és konyharuhával letakarva, meleg helyen legalább fél órán át kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk néhányszor, majd 1,5-2 cm vastagra nyújtuk és kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, majd mindegyik tetejét megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk tökmaggal. 
  6. A sütőt 180 fokra melegítjük, közben hagyjuk még a pogácsákat kelni. Kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 

    Nézd meg az elkészítést videón >>> 

    GASZTROGABÓ A FACEBOOKON >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss