Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós tésztapárnák pirított baconnel és hagymával

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Héjában puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, majd meghámozzuk. Lereszeljük egy tálba, és 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle. Hozzáadjunk a reszelt burgonyához a juhtúrót és az olvasztott vajat. Megborsozzuk, majd belekeverjük a finomra vágott snidlinget.

2.

Egy tálba tesszük a lisztet, a tojást és a vizet, majd megsózzuk a masszát. Összedolgozzuk, hozzáadjuk a félretett reszelt burgonyát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 1 mm vastagságúra.

3.

Kiszaggatunk belőle 8 cm átmerőjű köröket, majd mindre juhtúrós burgonyát halmozunk. Félbehajtjuk a töltött tésztákat, a széleket lenyomkodjuk villával.

4.

Forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és az újraforrástól számítva 8–10 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a töltött tésztákat, majd megforgatjuk mindet egy kevés felforrósított olajon. Meghintjük az egészet felkockázott, megpirított baconnel és üvegesre pirított hagymával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss