Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós sztrapacska

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sztrapacskához a krumplit meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán lereszeljük, és kicsavarjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást és apránként a lisztet (a krumpli vizességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk hozzá, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk).
  2. Lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk a tésztából, és kb. 3 perc alatt kifőzzük mindet, majd kiszedjük.
  3. A szalonnát apróra kockázzuk, és ropogós-pirosra sütjük, a túrót elmorzsoljuk. A leszűrt krumplis galuskákat megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban, majd visszaforrósítjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk. 

Megjegyzés

Fokhagymás-chilis uborkasalival mennyei. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss