Elkészítése: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a fűszereket, beleöntjük a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt, de előbb a felfutott élesztőbe beletesszük a tojást, amit felvertünk. Hozzáadjuk a
tésztához a juhtúrót, a tejfölt és a reszelt sajtot. Jól kidolgozzuk a
tésztát, és addig kelesztjük, míg kétszeresére megkel. Ezután
kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval
kiszaggatjuk. Tepsire tesszük úgy, hogy ne legyenek közel egymáshoz.
Majd tejjel megkenjük a tetejét, reszelt sajttal megszórjuk. Még kb. 15
percig hagyjuk állni. Közepes sütőben aranybarnára sütjük.
Fantasztikus finom érdemes kipróbálni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre