A tejet felforraljuk egy nagy lábasban, majd beleszórjuk a kukoricadarát és a sót. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű, krémes masszát kapunk, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a puha vajat.
Közben egy serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát, majd megpároljuk rajta a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát. Összekeverjük a kétféle, villával összetört túróval és a tejföllel, sózzuk (a juhtúró sósságától függően), borsozzuk.
A puliszka felét vékonyan kivajazott sütőtálba simítjuk, és eloszlatjuk rajta a túrós keveréket. Befedjük a többi puliszkával, a tetejére rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarellát.
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, amíg a sajt megolvad és színt kap. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.