Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós puliszkatekercs

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kukoricát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük (a konzervet csak leszűrjük).

1,5 liter vizet 1 evőkanál sóval felforralunk, és lassan beleöntjük a kukoricalisztet, simára főzzük. Egy nagy konyharuhát bevizezünk, megkenjük a vajjal, és a forró puliszkát kézzel kb. ujjnyi vastagságúra szétnyomkodjuk rajta.

A juhtúrót és a kukoricát egyenletesen rászórjuk a meleg puliszkára, és gyorsan feltekerjük a konyharuha segítségével, mint a réteslapot. A konyharuhában hagyjuk továbbra is, amíg a túró megolvad.

Cérnával vastag szeletekre vágjuk, és a joghurttal megöntözve kínáljuk.

Megjegyzés

A receptet özv.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss