hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós puliszka szalonnával

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonna bőrét levágjuk, és felkockázzuk. Üvegesre vagy ropogósra pirítjuk (ki, hogy szereti). A vizet a sóval felforraljuk, majd takarék lángon beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Ha kész, félretesszük.
  2. A szalonna kisült zsírjával kikenünk egy jénait. Beleöntünk egy kevés puliszkát, majd nagy lyukú reszelővel ráreszelünk egy adag juhtúrót. Megkenjük tejföllel, és megszórjuk a szalonnával. Ezután ismét puliszkát öntünk rá, és így folytatjuk a rétegezést, amíg minden alapanyag el nem fogy. A tetejére puliszkát teszünk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Végül 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Mivel én Erdélyben születtem, ezért nem volt nehéz kitanulnom ezt a receptet, bár én egy kicsit átformáltam a családom ízlésére, de nagyon remélem, nektek is ízleni fog. Azért használok 2 l vizet, mert én nem szeretem túl keményen a puliszkát, ez a víz mennyiség pont jó a 1/2 kg darához. Fogyasszátok egészséggel, és jó étvágyat hozzá. - Haidel

Ezek is érdekelhetnek

Friss