Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós pogácsa

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral egy csészében meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd meleg helyen felfuttatjuk. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. Egy nagy tálban összemorzsoljuk a lisztet a juhtúróval és a vajjal. Egy mélyedést fúrunk a közepébe, és beleönjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, 2 db tojássárgáját és a sót. Összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a pirított tökmagot, és jól összegyúrjuk (ha szükséges, adhatunk még hozzá egy kevés lisztet). Egy nagyon könnyű textúrájú, jól gyúrható tésztát kell kapnunk.
  3. Ezután cipót formázunk belőle, meghintjük liszttel, és konyharuhával letakarva, meleg helyen legalább fél órán át kelesztjük.
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk néhányszor, majd 1,5-2 cm vastagra nyújtuk. Pogácsaszaggatóval vagy egy kisebb pohár segítségével kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd mindegyik tetejét megkenjük 1 db felvert tojással, és megszórjuk tökmaggal. 
  5. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, közben hagyjuk tovább kelni a pogácsákat. 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Még több pogácsa >>> 

    Túrós finomságok >>> 

    Sós vendégvárók >>> 

    Gasztrogabó receptjei >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss