Elkészítés: A szalonnát apróra vágva serpenyőben kisütöm, félreteszem. A zsírjában megpirítom a felvágott gombát, óvatosan sózva, borsozva. Amikor elfőtt a leve, még kicsit hagyom pirulni! A gombát is félreteszem a szalonnához. A karikára vágott póréhagymát is egy picit átforgatom a zsíron (vagy olajon, ha kevés a maradt zsír), félreteszem.
Megpirítom a darált húst, szintén sózva, borsozva, majd amikor már megpirult, hozzárakom a félrerakott szalonnát, gombát, póréhagymát, valamint a juhtúrót, és felöntöm a tejszínnel. A napraforgómag felét összezúzom, majd beleteszem mindkét felét. Szintén beleszeletelem a fokhagymát, és fűszerezem. Összefőzöm, a végén kikeverem a tejet a liszttel, és azt is hozzáadom.
Egy tepsi aljába teszek a szószból, majd rárétegezek egy adag tésztalapot, majd megint szósz, tésztalap és szósz következik. Lényeges, hogy alul és felül szósz legyen! A tetején elosztom a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben kb. 160 fokon megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre