hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós galuska szalonnával (Bryndzove halusky)

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 70 dkg burgonya
  • 50 dkg rétesliszt
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 12 dkg juhtúró
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • újhagyma

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, és finomra reszeljük, majd hozzákeverjük a lisztet és a sót. Ha a burgonya kevés levet eresztene, vizet adunk hozzá, majd nokedliszaggatóval a forrásban levő, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. A főzés ideje alatt, a galuskát időnként megkavarjuk, és ha feljön a víz felszínére, még 3 percig főni hagyjuk, majd leszűrjük.
  2. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt a zsírból kiszedjük, a megmaradt zsírban elkeverjük a juhtúrót, majd, még forrón ráöntjük a kifőtt galuskát, és összekeverjük.
  3. A kisült szalonnával megszórjuk, a zsír egy részével meglocsoljuk. Ízlés szerint tejföllel kínáljuk, és vékonyra karikázott újhagymával megszórjuk.

    TOJÁSOS NOKEDLI, SPECLI ÉS HALUSKA - 11 ELLENÁLLHATATLAN GALUSKARECEPT >>> 

Megjegyzés

Recept: slovakia.travel/hu - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss