Elkészítése: A burgonyákat meghámozzuk, félbevágjuk, forró vízben puhára főzzük. Serpenyőben felhevítjük az olajat, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, s kevergetve kb. öt percig pirítjuk. Közben leszűrjük a burgonyát, s a vaj felével és a tejjel sima pürét készítünk, sóval, borssal ízesítjük. A püré felét tűzálló edényben elterítjük, rárakjuk a darált húst, a püré másik felét óvatosan ráborítjuk a húsra, megszórjuk reszelt sajttal, rátesszük a megmaradt vajat, és előmelegített sütőben 220 fokon kb. tizenöt percig sütjük, míg a teteje megpirul. Zöldsalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre