Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juharszirupos tortácskák

90 perc
bonyolult
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A kekszhez:
  • 32 dkg liszt
  • 3 ek porcukor
  • 1/2 tk só
  • 22,5 dkg hideg vaj
  • 22,5 dkg hideg krém sajt
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 db tojássárgája (M)
  • 5 dkg kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 17,5 dkg ricotta
  • 9 dkg nádcukor
  • 2 db tojás (M)
  • 9 dkg juharszirup
  • 2 tk gyömbérszirup
  • 1 db vaníliarúd
  • A mártáshoz:
  • 2,3 dl tej
  • 2 dl mandarinlé
  • 3 db tojássárgája (M)
  • 2,5 dkg kristálycukor
  • 2 tk gyömbérszirup
  • 2 dkg keményítő
  • narancsolaj
  • őrölt fahéj

Elkészítés

1.

A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A hideg krémsajtot kikeverjük a tejföllel és az aromával, majd a lisztes keverékhez adjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Két egyenlő részre elosztjuk, és folpakba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

2.

A töltelékhez a mascarponét felhabosítjuk a ricottával és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a szirupokat, a vaníliavelőt. A tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra, és 12 db 6 cm átmérőjű korongot kiszúrunk belőle. A többi tésztát újra kinyújtjuk, tojássárgájával lekenjük, cukorral megszórjuk, és csíkokra felvágjuk. Fémgyűrűkre tekerjük azokat, 190 fokon 8 percig sütjük, majd a gyűrűkről lehúzzuk és a tésztakorongokra tesszük. Mindet megtöltjük a krémmel, és 150 fokon 40 percig sütjük.

3.

A mártás hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük. Hozzáadunk egy merőkanálnyi felforralt tejet, és simára keverjük előbb ezzel, majd a többi tejjel. Visszatesszük a tűzre és besűrítjük. A tortácskák tetejére kanalazzuk, fahéjjal megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss