A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A hideg krémsajtot kikeverjük a tejföllel és az aromával, majd a lisztes keverékhez adjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Két egyenlő részre elosztjuk, és folpakba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a mascarponét felhabosítjuk a ricottával és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a szirupokat, a vaníliavelőt. A tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra, és 12 db 6 cm átmérőjű korongot kiszúrunk belőle. A többi tésztát újra kinyújtjuk, tojássárgájával lekenjük, cukorral megszórjuk, és csíkokra felvágjuk. Fémgyűrűkre tekerjük azokat, 190 fokon 8 percig sütjük, majd a gyűrűkről lehúzzuk és a tésztakorongokra tesszük. Mindet megtöltjük a krémmel, és 150 fokon 40 percig sütjük.
A mártás hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük. Hozzáadunk egy merőkanálnyi felforralt tejet, és simára keverjük előbb ezzel, majd a többi tejjel. Visszatesszük a tűzre és besűrítjük. A tortácskák tetejére kanalazzuk, fahéjjal megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!