Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jugó kocka

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • Valamint:
  • kb. 24 db piskótetallér
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor vagy ízlés szerint
  • 2,5 dl tejszínhab
  • 1/2 dl víz
  • 2 teáskanál zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk. A masszát kétfelé osztjuk, majd nagyméretű tepsiben megsütjük. 2 tészta lapot kapunk, vagy egyben is süthetjük, majd sütés után kettévágjuk.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, majd kihabosítjuk. A tejszínt is hozzákeverjük.

2 teáskanál zselatint 1/2 dl langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.

A sütemény összeállításakor az egyik lapot egy kis rumos-cukros tejjel lekenjük, a krém felét rásimítjuk, kirakjuk a piskótatallérral (nem áztatjuk semmiben sem!), majd rákenjük a maradék krémet, és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük.

1-2 óra múlva szeletelhetjük, porcukorral meghintjük.

Megjegyzés

Az eredeti recept a piskótatallér helyett 7 tojásos piskótatekercset írt lekvárral megkenve. Mivel nagyon drága a tojás, ezért a piskótatallért választottam, az volt itthon. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss