Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk. A masszát kétfelé osztjuk, majd nagyméretű tepsiben megsütjük. 2 tészta lapot kapunk, vagy egyben is süthetjük, majd sütés után kettévágjuk.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, majd kihabosítjuk. A tejszínt is hozzákeverjük.
2 teáskanál zselatint 1/2 dl langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
A sütemény összeállításakor az egyik lapot egy kis rumos-cukros tejjel lekenjük, a krém felét rásimítjuk, kirakjuk a piskótatallérral (nem áztatjuk semmiben sem!), majd rákenjük a maradék krémet, és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük.
1-2 óra múlva szeletelhetjük, porcukorral meghintjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre