Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jóval olcsóbb a darált hús és a csirkecomb! Itt vásárolj, ha spórolnál a vacsorán

default user icon
MME
Ha egy kicsit tudatosabban vásárolunk, azzal bizony nem kevés pénzt takaríthatunk meg. Ha lejárati dátumhoz közelítő, akciós termékeket választunk, akkor a változatos menüről sem kell lemondanunk, és a pénztárcánkat is megkíméljük.

A Kifli.hu Mentsd meg az élelmiszereket kezdeményezése révén a lejárati dátumukhoz közelítő élelmiszereket jelentős kedvezménnyel vásárolhatjuk meg. Ezzel egyrészt mi is jól járunk, hiszen ha aznap elkészítjük vagy lefagyasztjuk a termékeket, akkor pénzt takaríthatunk meg vele, másrészt a környezetért is teszünk, mivel így csökkentjük az élelmiszer hulladék mennyiségét. A kezdeményezés részleteiről a Kifli.hu webshop ügyvezető igazgatóját, Peter Kleknert faggatuk.

Milyen gyorsan szállítják ki a megrendelt „mentett” élelmiszereket?

A szállítási időnk akár 4 óra is lehet, de van lehetőség express kiszállításra is. A megrendelésben nem kell arra figyelni, hogy csak mentett élelmiszerek legyenek, lehet normál lejáratú termékekkel is együtt rendelni.

Milyen időközönként frissül a kínálat az oldalon, mennyi időnk van megmenteni egy adott terméket?

Az oldal napi szinten frissül, hiszen minden nap kiszállítunk és jár le szavatosság is. A termékek nagyjából 4 nappal a lejárat előtt kerülnek a kategória oldalra. A termékek mellett megjelenítjük a legkésőbbi megvásárlási időpontot is, ami jelzi a lejárat közeledtét. Fontosnak tartjuk, hogy vásárlóinkat minden körülményről tájékoztassuk.

Mik a tapasztalatok, milyen élelmiszereket pazarolunk el a legnagyobb mennyiségben?

Az oldalon szinte az összes kategóriából találhatók termékek. Nyilván a frissáru az, ami a lejárat miatt kerül oda. A non-food vagy tartós termékek egy sérült csomagolás miatt is megmenthetőek lesznek.

Hova kerülnek azok az ételek, amiket a vásárlók nem mentenek meg?

A meg nem mentett élelmiszerek a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez kerülnek, akik minden nap jönnek hozzánk az új készletért, és eljuttatják őket a rászorulóknak.

Milyen környezetre gyakorolt hatása van a kezdeményezésnek?

Merjük azt hinni, hogy ezzel hozzájárulunk a pazarlás megfékezéséhez és még jót is teszünk vele másokkal. Nekünk ez elég.

Mekkora lenne az elpazarolt élelmiszerek, alapanyagok mértéke, ha nem lennénk tudatosak?

Indokolatlanul nagy. A modern civilizáció kórképe a túlkínálat és a mértéktelen felhalmozás. A szemléletváltás mindenképpen szükséges ahhoz, hogy ezt a mértéktelen fogyasztást csökkentsük, ezért mi magunk is szeretnénk vásárlóinkat erre ösztönözni programjainkkal.

Mi mit tehetünk azért, hogy kevesebb élelmiszert pazaroljunk otthon?

A legfontosabb, hogy annyit vegyünk, amennyi a következő vásárlásig elfogy. Illetve a hetekkel ezelőtt lefagyasztott húsokat se felejtsük ott örökre. A hűtő nyilvántartása, a megfontolt tervezés fontos alappillérek. Aki például megtervezi egy hétre előre, hogy mit fog főzni a családnak, az tud mértékkel vásárolni. Ehhez ma már profi applikációk is vannak, minden eszköz rendelkezésre áll a tudatos vásárláshoz. Aki pedig spórolni szeretne az esti bolognain, az rendeljen reggel lejárathoz közeli darált húst és vacsorára fogyasszák egészséggel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss