Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jóság szelet

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • A meggyes krémhez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 8 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál cukor
  • A vaníliás krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • Valamint:
  • 5 dl tejszín
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk, és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C fokon). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.

Ameggyes krémhez a meggybefőtt levében a 8 evőkanál búzadarát 3 evőkanál cukorral megfőzzük. A meggyet apróra vágjuk, és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.

A vaníliás krémhez 2 csomag vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral 8 dl tejjel megfőzzük, majd ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre.

0,5 liter habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét porcukorral meghintjük.

Megjegyzés

Nem édes, finom, habos sütemény. - 19610425

Ezek is érdekelhetnek