Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jön, jön, jön! Igazi sztárséf érkezik Magyarországra!

A Globalista Konyha novemberben ünnepelte harmadik születésnapját. Mottónk semmit nem változott, továbbra is izgalmas, mindig más konyhát képviselő séfeket hívunk Magyarországra, hogy a gasztronómia iránt érdeklődést mutató vendégeink úgy érezhessék, Londonban vacsoráztak, Budapesten. Nagy örömmel tudatjuk, hogy sikerült Budapestre, az Anker’t-be csábítani Romy Gillt, aki modern indiai vacsorával készül.

Romy azon kevesek közé tartozik, aki nemcsak tulajdonosa, de egyúttal főszakácsa is saját éttermének (Romy's Kitchen). A vendéglátás területén végzett kiemelkedő munkája elismeréséül 2016-ban MBE kitüntetésben részesült, amit a királynő 90-ik születésnapja alkalmával rendezett fogadáson vehetett át. A Celebrity Master Chef egyik zsűritagja. 

A szakma kiemelkedő alakja!

Romy folyamatosan részt vesz olyan újságok szerkesztésében, mint a Crumbs, Olive, Delicious, Saveur magazinok, de feltűnt a The Guardian, Observer és Telegraph kulináris rovataiban is. Állandó vendége a BBC 4 rádió gasztro műsorainak. Minden fontosabb gasztronómiai fesztiválon részt vesz, Angliában és a tengerentúlon is. 

A bengáli konyha szerelmese

Romy Bengálban nőtt fel és felnőtt fejjel került Angliába. Így a bengáli konyha áll hozzá a legközelebb, melyet rengeteg külső hatás ért: török, angol, kínai, zsidó és más indiai régiók is. Senki sem gondolná, de a bengáli konyhát nagyban befolyásolták a hindu özvegyek is, akiknek az étkezési szokásait előírták a vallási vezetők, így kénytelenek voltak kialakítani egy "új" konyhát, amiből fantasztikus vegetáriánus ételek születtek, melyek a mai napig meghatározó elemei a bengáli étkezési kultúrának. 

Romy Gill: modern indiai konyha! 
2017. január 25-26. 19:00
Helyszín: Anker't (1061 Budapest, Paulai Ede u.33.)


Ez vár rád! A Menü:

- Bonda (Sült burgonyagombóc friss koriander, hagyma, fűszerek, zöld csili, kókusz, földimogyoró) 
- Pani Puris 
- Csípős Tandoori csirkeszárny, vöröskáposzta és gránátalma slaw, menta, koriander csatni 
- Borsó és burgonya szamosza, csicseriborsó, cékla csatni 
- Panch phoron marinált polip, kashmiri csili, tamarind, tamarind csatni   
- Shashi gosht bárány, dhal, rízs
- Gajar ka halwa, kheer (Répapuding rizspudinggal)

Itt vásárolhatsz jegyet a speciális vacsorára! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss