Romy azon kevesek közé tartozik, aki nemcsak tulajdonosa, de egyúttal főszakácsa is saját éttermének (Romy's Kitchen). A vendéglátás területén végzett kiemelkedő munkája elismeréséül 2016-ban MBE kitüntetésben részesült, amit a királynő 90-ik születésnapja alkalmával rendezett fogadáson vehetett át. A Celebrity Master Chef egyik zsűritagja.
A szakma kiemelkedő alakja!
Romy folyamatosan részt vesz olyan újságok szerkesztésében, mint a Crumbs, Olive, Delicious, Saveur magazinok, de feltűnt a The Guardian, Observer és Telegraph kulináris rovataiban is. Állandó vendége a BBC 4 rádió gasztro műsorainak. Minden fontosabb gasztronómiai fesztiválon részt vesz, Angliában és a tengerentúlon is.
A bengáli konyha szerelmese
Romy Bengálban nőtt fel és felnőtt fejjel került Angliába. Így a bengáli konyha áll hozzá a legközelebb, melyet rengeteg külső hatás ért: török, angol, kínai, zsidó és más indiai régiók is. Senki sem gondolná, de a bengáli konyhát nagyban befolyásolták a hindu özvegyek is, akiknek az étkezési szokásait előírták a vallási vezetők, így kénytelenek voltak kialakítani egy "új" konyhát, amiből fantasztikus vegetáriánus ételek születtek, melyek a mai napig meghatározó elemei a bengáli étkezési kultúrának.
Romy Gill: modern indiai konyha!
2017. január 25-26. 19:00
Helyszín: Anker't (1061 Budapest, Paulai Ede u.33.)
Ez vár rád! A Menü:
- Bonda (Sült burgonyagombóc friss koriander, hagyma, fűszerek, zöld csili, kókusz, földimogyoró)
- Pani Puris
- Csípős Tandoori csirkeszárny, vöröskáposzta és gránátalma slaw, menta, koriander csatni
- Borsó és burgonya szamosza, csicseriborsó, cékla csatni
- Panch phoron marinált polip, kashmiri csili, tamarind, tamarind csatni
- Shashi gosht bárány, dhal, rízs
- Gajar ka halwa, kheer (Répapuding rizspudinggal)