Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurttorta eperszósszal

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Szórjuk a zselatint egy kis tálkába, öntsünk rá 3-4 evőkanál hideg vizet, és hagyjuk állni pár percig. A joghurtot szintén öntsük egy nagyobb tálba, tegyük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint a beáztatott zselatint. Tegyük vízgőz fölé, és langyosítsuk meg, utána vegyük le a tűzről, és kevergessük addig, míg a zselatin teljesen elolvad. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt és az apróra összevágott citromfűleveleket. Öntsük tortaformába, és tegyük a hűtőszekrénybe megdermedni.

Az eperszószhoz tegyük egy tálba a megmosott eperszemeket, kanalazzuk rá az eperdzsemet. Ízesítsük citromlével, majd kézi mixerrel pürésítsük. A kész tortát borítsuk ki a formából, és csorgassuk meg az eperszósszal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss