A karalábékat meghámozzuk, közepüket kis kanállal kivájjuk. A kiszedett darabokat nem dobjuk ki, hanem félre tesszük. A darált húst jó alaposan összekeverjük az aprított vöröshagymával, fokhagymával, tojással, rizzsel és a fűszerekkel (kivéve az ételízesítő). Ezt a masszát beletöltjük a karalábékba.
Egy nagyobb fazekat megtöltünk félig vízzel, beleszórjuk a kivájt karalábé darabokat, majd a tetejére helyezzük a töltötteket. Felengedjük annyi vízzel hogy ellepje és ételízesítőt szórunk a vízbe. Hagyjuk felforrni, majd közepes lángon kb. 1 órán át főzzük.
Ha a hús megpuhult, kiszedjük a töltött karalábékat és a főzővizet natúr joghurttal és liszttel behabarjuk. Felforraljuk, ízesítjük a levet, ha szükséges, majd ismét vissza helyezzük a töltött karalábékat és egyet forralunk rajta.