Elkészítés: A tésztát megfőzöm és jól lecsepegtetem. Az öntet hozzávalóit összekeverem. A főtt, kihűtött és karikára vágott füstlit, kb. diónyi pici kockára vágott vöröshagymát, náhány gerezd pritamin vagy zöldpaprikát apró kockára vágva, 1/2 doboz - levétől leöblített - vörösbabkonzervet (a doboz másik felét dekorációként a tetejére használom), kb. 5-10 cm hosszúságú megmosott, de nem hámozott kockára vágott kígyóuborkát a tésztához keverek, az öntetet is hozzákeverem, majd a tetejét megszórom egy kevés reszelt sajttal, és kész a saláta, már csak pihentetni kell egy keveset. Nagyon fontos, hogy az öntet bőven ellepje a hozzávalókat, mert a tészta nagyon sok nedvességet szív még fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!