A joghurtos tekercs elkészítéséhez az élesztőt 1 dl tej és a cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztben elvegyítjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a langyos joghurtot, az olvasztott vajat és a maradék tejet, és az egészet közepesen lágy tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A tésztát kb. 30×40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk és egy pizzavágóval a rövidebbik oldala mentén 2,5 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat lekenjük a habbá vert tojásfehérjével és egyenként feltekergetjük.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük a tetejüket vízzel, megszórjuk sóval és szezámmaggal, majd 30 perc kelesztés után 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.