Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos szegfűgomba-saláta

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, majd megmossuk, és lecsepegetetjük. Egy fazékban kb. 1 dl vizet forralunk két csipetnyi sóval, és beletesszük a gombát. Felfőzzük, majd leszűrjük, és kihűtjük. 
  2. Az újhagymát, a metélőhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy tálba tesszük a joghurtot, belekeverjük a mustárt és az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet. Sóval és borssal ízesítjük. 
  3. Jól összekeverjük, és beletesszük a gombát. Fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek, utána már fogyasztható. 

Megjegyzés

A sok esőzés után terem a gomba, már április végén-május elején megjelenik. Mi gyakran szedünk, de a piacon is lehet vásárolni, finom és ízletes. Kezdő háziasszonyok is kipróbálhatják, mert nem lehet elrontani. Ha nincs szegfűgomba, üzletben vásárolt csiperkével is helyettesíthetjük.
Önálló ételként is finom, de köretként is fogyaszthatjuk. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss