Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos-sajtos pogácsa

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sajtokat lereszelem, tojást a tejjel villával felverem.

Gyúródeszkára szitálom a lisztet, elmorzsolom benne a vajat. A sajt kivételével a többi hozzávalóval, valamint a felvert tojás bő 2/3 részével a tésztát összegyúrom, liszttel meghintve, letakarva 1/2 órát pihentetem.

Vékony, kb. 3-4 mm vastagra kinyújtom, meghintem a reszelt sajt bő 2/3 részével, szorosan feltekerem, majd az egyik végét a tészta feléig visszahajtom, a másik végét pedig az előző hajtás végéig. Kicsit lenyomkodom a sodrófával, majd újabb 1/2 órát pihentetem.

Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egymástól kicsit távol sorakoztatom.
Tetejüket megkenem a maradék tojással, meghintem reszelt sajttal, addig pihentetem, ameddig a sütőt 220 fokra előmelegítem.

Forró sütőbe tolom a tepsit, 5 perc után a hőfokot 200 fokra mérsékelem, és kb 20-25 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés

Sütés előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből a vajat és a joghurtot!
A tetejére szórhatunk magokat (len, szezám, stb..), a tésztájába gyúrhatunk őrölt köményt, oreganót, borsot ízlés szerint. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss