hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos rukkolakrémleves caprese nyárssal

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 4,5 dl natúr joghurt
  • 2,5 dl hűtött zöldségalaplé
  • 8 dkg rukkola
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 kávéskanál cukor
  • bors
  • A nyársakhoz:
  • 1 kis csomag mini mozzarella golyó
  • 8 szem koktélparadicsom
  • pár levél friss bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés: A leveshez minden hozzávalót - a joghurt kivételével - turmixgépbe teszünk, és alaposan összeturmixoljuk, majd a joghurtot is hozzákeverjük. Fél órára hűtőbe tesszük.

Bambusznyársakra vagy hurkapálcára húzzuk a mozzarella golyókat, a félbevágott koktélparadicsomokat és a bazsalikomlevelet – ezzel tálaljuk a frissítő, hűtött levest.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss