Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos padlizsánkrém pitával

MME MME
90 perc
mester
átlagos
6 adag

Elkészítés

1.

A padlizsánokat egy rácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütő alsó részébe toljuk (egy tepsit helyezünk alájuk az esetlegesen kicsöpögő lének). 1 órán keresztül sütjük, és félidőben megfordítjuk. (Akkor jó, ha a héja fekete, és belül teljesen puha.) Ezután letakarva 10 percig pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és a húsát durvára vágjuk.

2.

4 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, és megpirítjuk rajta a köményt. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a padlizsánt. Közepes lángon 3-4 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

3.

A padlizsánt a joghurttal és 2 evőkanál olívaolajjal pürésítjük. Megsózzuk, -borsozzuk, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

4.

Tányérra halmozzuk a pürét, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és meghintjük a zöldfűszerrel. Pirított pitakenyérrel kínáljuk.

PARADICSOMOS TÖLTÖTT PADLIZSÁN>>> 

SÜLT PADLIZSÁNSALÁTA (ZAALOUK)>>> 

PARADICSOMOS-PADLIZSÁNOS TÉSZTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss